Вадим Гутцайт став новим президентом НОК України

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт здобув перемогу на виборах президента Національного Олімпійського комітету України та змінив на посаді Сергія Бубку.

Згідно з результатами виборів, які відбулися на Асамблеї НОК України, Гутцайт отримав 123 із 147 голосів членів (83,67% голосів).

Друге місце на виборах посів борець-депутат Жан Беленюк, набравши 22 голоси.

Третій претендент на посаду голови олімпійського спорту України – директор директор УНІ спеціальної фізичної та бойової підготовки та реабілітації Ігор Малинський набрав лише 2 голоси, повідомляє АСЖУ.

Ще одна кандидатка на посаду президента НОК України – олімпійська чемпіонка з біатлону Олена Білосюк – за тиждень до виборів зняла свою кандидатуру на користь Беленюка.

Також на Генасамблеї НОК було обрано нових членів Національного олімпійського комітету на період 2022-2026 років. Туди увійшли Андрій Шевченко, Олександр Усик, Григорій Суркіс, Марина Бех-Романчук, Лілія Подкопаєва та інші.

Національним Олімпійським комітетом України останні 17 років керував Сергій Бубка.

Раніше Вадим Гутцайт з інтерв'ю «Слово і діло» повідомив, що Україна боротиметься за проведення юнацьких Олімпійських ігор 2028 року та зимових Олімпійських ігор 2030 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО