Затримано шпигунку ФСБ, яка хотіла проникнути в органи держбезпеки України – СБУ

Служба безпеки України затримала в Луганській області законспіровану шпигунку ФСБ росії, яка планувала проникнути до лав СБУ, щоб надалі передавати звідти інформацію в інтересах своїх реальних кураторів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Так, згідно з даними держбезпеки, жінка маскувалася під українську патріотку. Однак насправді вона виконувала завдання, які ставили їй у ФСБ. Зокрема, куратори зажадали від жінки проникнути до лав СБУ, щоб стати там агентом. Виконуючи наказ кураторів, зрадниця вийшла на зв'язок зі співробітниками СБУ.

Однак в ході перевірки особи «здобувачки» в СБУ встановили, що ще у 2019 році жінка була завербована терористичним «МДБ ДНР», а через них - і ФСБ Росії. Після 24 лютого пособниця окупантів шпигувала в інтересах росіян на підконтрольній території Луганської області.

«СБУ зірвала плани ворога по проникненню їх крота в негласний апарат служби. В результаті багатоходових контррозвідувальних заходів зловмисницю своєчасно викрили, задокументували злочинну діяльність та ідентифікували її куратора» - сказано в повідомленні.

В ході операції співробітники СБУ виманили шпигунку на контрольовану територію і затримали. Наразі їй повідомлено про підозру, обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ знешкодили в Києві злочинне угруповання, яким керував з рф підозрюваний у держзраді колишній народний депутат Ілля Кива.

В Одесі СБУ та Державне бюро розслідувань викрили агентурну мережу спеціальних служб рф. Завданням групи було проведення підривної діяльності на території регіону.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО