«Лінію Вагнера» на Луганщині будуватимуть завербовані Пригожиним засуджені – британська розвідка

Частину засуджених, набраних до ПВК «Вагнера», спочатку залучать до будівництва оборонної «лінії Вагнера» на сході України.

Про це йдеться в короткому зведенні, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Twitter.

Зазначається, що 27 жовтня 2022 року російський магнат Євген Пригожин опублікував в інтернеті, очевидно, визнання звинувачення в тому, що його приватна військова компанія «Вагнер» змінила свої стандарти та вербувала російських засуджених, які страждають на серйозні захворювання, включаючи ВІЛ та гепатит С. Роль групи Вагнера значно змінилася після вторгнення росії в Україну. Під час попередніх конфліктів він дотримувався високих стандартів набору, багато хто з його членів раніше служив професійними російськими військовими.

«Прийом ув'язнених із серйозними медичними проблемами свідчить про підхід, який тепер дає пріоритет кількості, а не досвіду чи якості», - вважають у британській розвідці.

Нещодавно пригожин обговорював плани створення 200-кілометрової оборонної «лінії Вагнера» на сході України. Цей захід потребуэ великої робочої сили.

«Існує реальна ймовірність того, що частина засуджених новобранців спочатку залучать до будівництва оборони», - вважають у розвідці Британії.

За інформацією ЗМІ, голова ПВК «Вагнера» в особистій розмові з путіним розкритикував військове керівництво за те, як воно веде війну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО