У росії погрожують завдати удару по комерційних супутниках США

Росія може завдати удару по комерційних супутниках США, якщо вони будуть використовуватися для допомоги Україні.

Про це заявив заступник директора департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями міністерства закордонних справ рф Костянтин Воронцов, передає ТАРС.

«Особливо хотіли б акцентувати надзвичайно небезпечну тенденцію, яка чітко виявилася в ході подій в Україні. Йдеться про залучення США та їх союзниками компонентів цивільної інфраструктури у космосі, зокрема комерційної, у збройних конфліктах. Квазіцивільна інфраструктура може виявитися законною метою для удару у відповідь. В результаті дій Заходу на невиправдані ризики наражаються стійкість мирної космічної діяльності, а також численні соціально-економічні процеси на землі, від яких залежить благополуччя людей, насамперед у країнах, що розвиваються», – заявив Воронцов на засіданні Першого комітету Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск заявив, що росія може знищити єдину систему зв'язку, що працює на українському фронті – Starlink.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, за перші два дні роботи супутника компанії ICEYE російські окупанти втратили бронетехніку на суму, яка перевищує вартість всього цього проєкту.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО