ВАКС призупинив розгляд справи сина екснардепа Шпака, його мобілізували

Вищий антикорупційний суд зупинив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього голови правління НАК «Украгролізинг», сина екснародного депутата Василя Шпака Миколи у зловживаннях на майже 5 млн грн. Його мобілізували до Збройних сил України.

Таке рішення 17 жовтня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Зупинити судове провадження № 52019000000000746 за обвинуваченням (Миколи Шпака – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, до звільнення останнього з військової служби», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2013 році ексголова «Украгролізингу» Шпак за домовленостями із керівником одного з підприємств, яке контролювалося його близькими родичами, Костянтином Руських уклав договір позики. На підставі цього договору частина з перерахованих для нібито підготовки виробництва сільськогосподарської техніки грошових коштів у розмірі 4,9 млн грн так і не повернулася до НАК «Украгролізинг», а була використана в інтересах підконтрольних голові правління «Украгролізингу» та його близьким родичам юридичних осіб.

Як відомо, ексголову правління «Украгролізинг» Миколу Шпака та його батька, колишнього народного депутата Василя Шпака судять у Вищому антикорупційному суді за розтрату та заволодіння майже 115 млн грн «Украгролізингу».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО