Через ворожі обстріли Запорізьку АЕС повністю знеструмлено

Внаслідок ворожих обстрілів в ніч на 8 жовтня було повністю знеструмлено Запорізьку АЕС. На електростанції в автоматичному режимі увімкнулися дизель-генератори.

Про це повідомляє в Telegram «Енергоатом».

«Сьогодні вночі о 00:59 через черговий обстріл російськими військами була пошкоджена і відімкнулась остання лінія зв‘язку з енергосистемою 750кВ ЗАЕС – Дніпровська. В результаті відбулось повне знеструмлення Запорізької АЕС», – йдеться в повідомленні.

На електростанції в автоматичному режимі увімкнулись дизель-генератори. Відомо, що запасів дизельного пального для їхньої роботи у такому режимі вистачить на 10 діб.

«Енергоатом» наголошує на необхідності ремонту та відновлення роботи ліній зв’язку ЗАЕС з енергосистемою. При цьому стверджують, що плани щодо включення енергоблоків в умовах обстрілів і пошкодження всіх ліній є нереальними.

Міністр енергетики України Герман Галущенко зауважив, що окупанти, влаштувавши знеструмлення Запорізької АЕС вже втретє, таким чином вирішили знову підвищити ставки.

«Можливо, це чергове підвищення ставок росіянами з нагоди візиту Рафаеля Гроссі до Москви. Адже Генеральний директор МАГАТЕ після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським зробив заяву, що ЗАЕС – це українська станція», – йдеться у дописі міністра.

Нагадаємо, 5 жовтня лідер країни-агресора володимир путін підписав указ про «передачу» Запорізької АЕС під контроль росії.

Міністерство закордонних справ України засудило «указ» російського диктатора володимира путіна про «прийняття у федеральну власність» тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО