ФСБ була проти обміну «азовців» на Медведчука, але путін наполіг – WP

Російський президент володимир путін особисто наполіг на тому, щоб полонених з «Азовсталі» обміняли на Віктора Медведчука. Про негативні наслідки його попереджала ФСБ.

Про це повідомляє Washington Post з посиланням на американських та українських чиновників, які захотіли залишитися анонімними.

За словами джерел, путіна попереджали, що подібний обмін спричинить негативну реакцію серед росіян.

«В Україні дуже багато раділи, що повернули додому доблесних воїнів, а в Москві дуже багато хто з огидою побачив, що для путіна дійсно важливо», – сказали виданню.

Російську ФСБ стурбувало те, щоб рф відпускає на свободу у 4 рази більше полонених, аніж українська сторона. Зокрема, були проти і через те, що доведеться відпустити бійців полку «Азов».

«ФСБ була категорично проти. Вони усвідомлювали наслідки того, як угода буде виглядати для громадськості», – додали джерела.

Зазначається, що посередниками у переговорах були російськихй бізнесмен Роман Абрамович та саудівський принц Мохаммед бін Салман. За словами співрозмовників видання, їх обох мотивувала можливість покращити відносини з Заходом.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський.

У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

Глава держави зізнався, що найскладніше було повернути командирів Сергія Волинського, Святослава Паламаря, Дениса Прокопенка, Олега Хоменка та Дениса Шлега. В обмін на них віддали 55 окупантів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО