Зеленський розповів, у якому випадку можна буде говорити про закінчення війни з рф

Україна має повернути всі окуповані росією території, і лише тоді можна буде говорити про закінчення війни.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час спілкування зі студентами та викладачами Гарвардського університету.

«Якщо не буде чітко зрозуміло, що ми повернули свою землю, війна закінчилася і ось він – мир, а щось буде завжди під знаком питання, якась не деокупована частина, а інша частина – у якомусь компромісі, то, повірте мені, росія все одно повертатиметься до окупації нашої земліземлі», – заявив Зеленський.

Президент вважає, що незважаючи на погрози рф застосувати ядерну зброю, світ не повинен боятися залякувань з боку агресора.

«Бо таких погроз буде ще багато. Щоб їх було менше, має бути системно виписано, якою буде реакція. Навіть на слова чи наміри. Щоб такі військово-політичні керівники боялися навіть думати погрожувати будь-якій державі чим завгодно – ядерною зброєю, чи голодом, чи анексію, чи окупацією», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський заявив, що спроби анексувати території України на підставі псевдореферендумів означатимуть закриття будь-яких переговорів із москвою.

У матеріалі «Слово і діло» можна прочитати, які обіцянки президент дав упродовж сьомого місяця війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО