В окупаційні війська рф почали прибувати мобілізовані, з ними не проводили підготовку – Генштаб

В окупаційних військах росії почався прийом особового складу, призваного в рамках мобілізації. Підготовка з ними не проводилася взагалі.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Зокрема, поповнення прибуло до підрозділів 1 танкового полку 2 мотострілецької дивізії 1 танкової армії, які вибувають у зону бойових дій.

Крім того, одночасно з «частковою» мобілізацією військово-політичне керівництво росії продовжує заходи «самомобілізації»: до підрозділів, що вже воюють в Україні, прибувають особи, засуджені за кримінальні злочини.

У зведенні йдеться, що за останню добу окупанти завдали по території України 10 ракетних та 17 авіаційних ударів, здійснили понад 105 обстрілів із РСЗВ. Від ворожого вогню постраждали понад 40 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріл населених пунктів з танків, мінометів та артилерії різних типів:

  • на Слобожанському напрямку – у районах населених пунктів Стрілка, Соснівка, Червоне та Грушівка;

  • на Краматорському напрямку – Рідкодуб, Катеринівка та Старий Караван;

  • на Бахмутському напрямку – Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Бахмутське, Весела Долина, Яковлівка, Білогорівка та Роздолівка;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Опитне, Водяне, Тоненьке, Красногорівка, Карлівка, Мар’їнка та Парасковіївка;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 25 населених пунктів, серед них – Микільське, Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Новомиколаївка, Времівка, Темирівка та Ольгівське;

  • на Южнобузькому напрямку обстріляно понад 30 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Українські військові за добу відбили атаки росіян у районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Залізне, Миколаївка Друга, Первомайське, Побєда, Новомихайлівка та Безіменне.

Також авіація Сил оборони завдала 17 ударів: підтверджено ураження 14 районів зосередження живої сили та військової техніки ворога, 3 опорні пункти та 7 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська та артилерія вразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 4 склади з боєприпасами, позиції засобів протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби, зокрема автоматизовану станцію перешкод «Житель».

Нагадаємо, у росії з 21 вересня триває мобілізація. Офіційно влада заявила, що хоче призвати 300 тисяч резервістів, але за інформацією ЗМІ, мова може йти про мільйон і більше мобілізованих.

Про особливості мобілізації у різних регіонах росії розповіли в українській розвідці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО