Нардеп Кузьміних викинув з машини обвинувальний акт, його справу скерували до суду

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України, викритого на одержанні 558 тисяч грн за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету.

Про це повідомляє прес-служба САП

«Прокурори САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ закінчили досудове розслідування та скерували до суду обвинувальний акт стосовно народного депутата України IX скликання за фактом одержання неправомірної вигоди у розмірі 558 тис. грн за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету», – інформує прокуратура.

Обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

У самому повідомленні не вказується прізвище нардепа, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться саме про Сергія Кузьміних. До того ж, НАБУ оприлюднило відео вручення обвинувального акту депутату, схожому на Кузьміних. Політик відмовився брати документ і викинув його з машини.

«Закон України «Про статус народного депутата» зобов'язує народних обранців «дотримуватися загальновизнаних норм моралі, завжди зберігати власну гідність, поважати честь і гідність службових та посадових осіб і громадян». Але деякі з них мають свій погляд на ці обов'язки. Як от, наприклад, народний депутат України, якого сьогодні НАБУ та САП відправили на лаву підсудних за одержання 558 тис. грн неправомірної вигоди», – зазначає бюро, прикріпивши до публікації відеозапис вручення обвинувального акту.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО