З України намагалися вивезти секретні технології з виробництва двигунів для винищувачів

Служба безпеки України запобігла «витоку» за кордон секретних документів щодо виробництва новітніх військових технологій.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«В результаті спецоперації у Запоріжжі заблоковано спробу нелегальної передачі до однієї з країн Східної Азії новітніх військових технологій, які підлягають державному експортному контролю», – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що злочинці намагались переправити іноземцям секретну документацію щодо виробництва авіаційних двигунів для винищувачів і бойових гелікоптерів. Схему організував колишній посадовець одного з потужних оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників.

Зауважують, що у разі отримання відповідних технологій іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру.

Нагадаємо, у Миколаївській області співробітники СБУ затримали двох російських агентів, які мали завдання відслідковувати системи HIMARS.

Також раніше повідомляли, що суд узяв під варту без визначення альтернативи у вигляді застави колишньому начальнику управління Служби безпеки України в Харківській області Романа Дудіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО