Мінськ уклав угоду про співпрацю з Севастополем, попри невизнання анексії

Мінськ та Севастополь уклали угоду про співпрацю, незважаючи на те, що Білорусь не визнала тимчасово окупований Крим російським.

Про це повідомляє «Дзеркало».

Відомо, що угода передбачає експорт та імпорт продукції, міське господарство, співробітництво в галузі культури, освіти, науки, молодіжної політики, а також «патріотичного виховання».

У виданні зазначили, що цю подію у Білорусі майже не висвітлюють, агентство «Мінськ-Новини» написало про це лише рядок, однак у Севастополі розповідають про угоду детальніше.

Відомо, що угоду підписали глава Мінміськвиконкому Володимир Кухарєв і «губернатор Севастополя» Михайло Развожаєв. Останній назвав подію «історичною».

Білорусь офіційно «підтримує суверенітет і територіальну цілісність» України. Водночас самопроголошений президент країни Олександр Лукашенко у липні 2022 року заявив, що визнав анексію Криму росією та видасть відповідний указ, якщо це буде необхідно.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що громадяни Білорусі також мають потрапляти під заборону на видачу віз до Європейського союзу, оскільки їхня країна є співучасником агресії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО