Україна експортуватиме електроенергію до Польщі: Шмигаль розповів деталі

Наразі Україна активно реконструює лінію електропередачі від Хмельницької АЕС до польської підстанції Жешув для передачі до 1000 МВт. Ця реконструкція відбувається в рамках домовленості про постачання електроенергії з України до сусідньої країни.

Про це прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомляє у Telegram.

«Планували закінчити до 14 грудня, але завдяки пришвидшенню робіт можемо завершити на тиждень раніше. Це дозволить експортувати до Польщі додатково до 1000 МВт. Зі свого боку просимо Польщу сприяти в розширенні експортних квот у рамках ENTSO-Е», - розповів український прем'єр.

Водночас, як зазначає Шмигаль, Україна також готова розглянути можливість відкриття квот на експорт вугілля до Польщі.

«Мова йде про 100 тисяч тонн у вересні, які зараз критично необхідні нашим польським партнерам. Запаси вугілля на наших складах майже 2 млн тонн, це в 2,5 рази більше, ніж на цю дату минулого року», - розповів очільник Кабміну.

Нагадаємо, у п'ятницю, 9 вересня, Володимир Зеленський заявив, що електростанції України постачатимуть електроенергію до Польщі.

Відповідна домовленність була досягнута під час вчорашнього візиту до Києва прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

Під час перемовин, зокрема, Україна та Польща домовилися про будівництво хабу для ремонту військової техніки та проведення навчань із міжнародними партнерами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО