ЗСУ на півдні просунулися на кілька десятків кілометрів – ОК «Південь»

Збройні сили України ведуть успішний контрнаступ. На півдні захисники наразі різних напрямках просунулися на кілька десятків кілометрів.

Про це в етері телемарафону повідомила речниця пресцентру ОК «Південь» Наталія Гуменюк.

Під час контрнаступу українські військові просунулись на деяких ділянках на півдні від двох до кількох десятків кілометрів.

«Результати тішать, і ми працюємо над тим, щоб вони кожного ранку були досить переконливими. Є просування наших військ по лінії південного фронту по різних ділянках від двох до кількох десятків кілометрів. Скоро ми обов’язково повідомимо і ті населені пункти, які радо зустрічають наших бійців», – заявила Гуменюк.

Вона додала, що минулу добу, 9 вересня, ЗСУ знищили на півдні понад 70 окупантів, 9 ворожих танків та 2 гаубиці великокаліберної артилерії, якими загарбники постійно гатили по Нікопольському району.

Нагадаємо, протягом доби бійці української армії успішно відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Зайцево, Весела Долина, Соледар, Бахмут та Першотравневе. Також авіація Сил оборони завдала ворогові 33 удари.

У суботу, 10 вересня, Збройні сили України зайшли до Куп'янська Харківської області та встановили там український прапор.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО