Зеленський: росія стала найбільшим джерелом тероризму в усьому світі

Країну-агресора росію в будь-якому випадку потрібно визнати терористичною державою. Однак можна і потрібно вибирати ту чи іншу формулу юридичного тиску.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 8 вересня.

Так, Зеленський зазначив, що підняв питання визнання росії терористичною державою на офіційному під час розмови з державним секретарем США Ентоні Блінкеном 8 вересня в Києві. Цього визнання вимагає сформована реальність.

«Юридична реальність повинна завжди відповідати фактичній реальності. А це факт, що росія стала найбільшим джерелом тероризму у світі. Можна вибирати той чи інший формат процедур, ту чи іншу формулу юридичного тиску проти росії за терор, але світ повинен отримати однозначний сигнал про те, що російському терору не буде прощення» - сказав президент.

Нагадаємо, 6 вересня стало відомо, що влада США не вважає ефективною пропозицію щодо внесення рф до американського списку країн-спонсорів тероризму. До цього президент США Джозеф Байден сказав, що росію не слід визнавати державою-терористом.

У МЗС України заявили, що не збираються з цим погоджуватися і будуть працювати над тим, щоб рішення про визнання росії державою-спонсором тероризму було прийнято. Якщо це рішення відмовився приймати Байден, це ще нічого не означає.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО