Затримано причетних до вибуху на виставці боєприпасів у Чернігові – Зеленський

Правоохоронні органи затримали двох людей, які причетні до вибуху на виставці боєприпасів у Чернігові 3 вересня, в результаті якого постраждали 15 осіб.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у зверненні за підсумками 4 вересня.

«Сьогодні отримав доповідь про те, що за підозрою в скоєнні кримінального правопорушення були затримані дві людини, безпосередньо причетні до трагічного інциденту в Чернігові – той, хто дав наказ відвезти бойову зброю на публічний міський захід і той, хто дозволив дитині взяти зброю в руках» - сказав він.

Президент зазначив, що кримінальне провадження за даним інцидентом веде Державне бюро розслідувань України.

«Ще раз попереджаю всіх представників влади та правоохоронних органів на місцях: дивіться, щоб на публічних заходах не було бойової зброї та інших небезпечних засобів» - додав Зеленський.

Нагадаємо, у Чернігові, на Валу, під час виставки боєприпасів у суботу, 3 вересня, пролунав потужний вибух. Серед поранених виявилося кілька дітей.

Пізніше стало відомо, що кількість постраждалих в результаті вибуху на виставці біля музею в Чернігові продовжує зростати. Повідомили про четверту поранену дитину, а також, що травмувалося кілька дорослих.

Попередньо, на виставці трофейних боєприпасів спрацював ручний гранатомет, який виявився заряджений. Пізніше кількість постраждалих зросла до 15 осіб.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО