Прокуратура повідомила про підозру поліцейським з Маріуполя, які перейшли на бік рф

Київська міська прокуратура повідомила про підозру трьом правоохоронцям з Маріуполя Донецької області, які перейшли на бік російських окупаційних військ.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Київською міською прокуратурою трьом правоохоронцям з м. Маріуполь Донецької області повідомлено про підозру у колабораційній діяльності. За даними слідства, підозрювані після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, не виконали наказ Головного управління Національної поліції в Донецькій області та не прибули до безпосереднього місця дислокації Маріупольського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Донецькій області», – інформує відомство.

Як стверджує ОГП, після тимчасової окупації регіону росією вони добровільно погодились обійняти посади правоохоронців у незаконно створеному на тимчасово окупованій території України правоохоронному органі – так званому «Приморском РО Мариупольського ГУ МВД ДНР». Підозрювані присягнули на вірність незаконній окупаційній владі та виконують службові обов'язки, покладені на них псевдоправоохоронним органом.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру колаборантам-«правоохоронцям» на Луганщині. Раніше про підозру повідомили поліцейським на Миколаївщині, які передали зброю окупантам.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО