ВАКС дозволив заочне слідство щодо співорганізатора заволодіння коштами філії УЗ

Вищий антикорупційний суд дозволив Національному антикорупційному бюро проводити заочне розслідування стосовно підозрюваного колишнього посадовця філії «Центр охорони здоров'я» ПАТ «Укрзалізниця», співорганізатора замаху на заволодіння майже 5 млн грн філіх.

Таке рішення 22 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Надати дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за № 52021000000000164 від 01.04.2021 стосовно підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 (організатор – ред.), ч. 3 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру шістьом фігурантам справи про замах на заволодіння майже 5 млн грн УЗ. За даними слідства, у вересні-грудні 2020 року УЗ організувала публічні закупівлі 11 тисяч ПЛР-тестів на COVID-19. Посадовці УЗ допомогли заздалегідь визначеному ТОВ перемогти у конкурсних торгах та узгодили ціни, що на той момент у півтора рази перевищували середньоринкові — 1280 грн/тест замість 837 грн/тест.

Однак, структурні підрозділи АТ «Укрзалізниця» відмовилися погоджувати укладення договору з переможцем у зв’язку із явною невідповідністю запропонованої ціни ринковим пропозиціям. Й у такий спосіб запобігли розкраданню 4,94 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО