СБУ затримала керівника Інституту підготовки юридичних кадрів для спецслужби

Служба безпеки України затримала тимчасово виконувача обов'язків начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки Національного юридичного університету ім. Яр. Мудрого. Його підозрюють у державній зраді.

Про це повідомляють прес-центр СБУ та Офісу генерального прокурора.

«СБУ продовжує очищення власних лав: у результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру у державній зраді попередньому тимчасово виконуючому обов’язки начальника Інституту підготовки юридичних кадрів для Служби безпеки Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого», – інформує спецслужба.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Як з'ясувало «Слово і діло», цю посаду обіймав Юрій Рябуха. За даними УП, затримали саме його.

В Офісі генпрокурора додали, що підозрюваний упродовж лютого-березня 2022 року схиляв військовослужбовців не чинити опір збройним силам держави-агресора та перейти на бік ворога. Також ОГП оприлюднило заблюрене фото підозрюваного, візуально схожого на Рябуху.

Нагадаємо, колишньому українському телеведучому повідомили про підозру у держзраді. Також органи правопорядкують підозрюють заступника глави української розвідки у держзраді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО