У Луганську почали красти дітей та вимагати когось із членів родини на фронт – ОВА

Окупанти в Луганську затримують дітей 14-18 років нібито до встановлення особи, а в обмін на їхнє звільнення вимагають, щоб хтось із членів родини вирушив на фронт воювати на боці росії.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram.

«Мешканці Луганська повідомляють про неодноразові випадки зникнення дітей віком від 14 до 18 років. Їх затримують до встановлення особи. Процедура триває не 72 години, як завжди, а поки що за дитиною не прийде батько чи брат, яких ставлять перед вибором: якщо не дитина, то хто замість неї піде на фронт?», - написав Гайдай.

Він зазначив, що окупанти продовжують займатися примусовою мобілізацією цивільного населення області, окрім чоловіків призовного віку, почали готувати до війни підлітків.

«Так, у Біловодському районі у день 225-річчя заснування села Новодеркул відбулося «урочисте складання присяги та посвята в учасники військово-патріотичного руху «Молода гвардія» 30 дітей шкільного віку. Чи розуміли вони майбутні наслідки того, що сталося? Навряд чи. Батьки, вірніше матері, можливо. Але дітей на захід вони пустили і покірно спостерігали за абсурдом, який породжує смерть», - додав голова ОВД.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ФСБ проводить другу хвилю мобілізації у Луганській області.

Як повідомляли в ОВА, окупанти дають по 60 тисяч рублів за інформацію про чоловіків.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО