Угорські винищувачі перехопили літак росії над Балтійським морем

Винищувачі Угорщини, які зараз охороняють повітряний простір Балтії в рамках місії НАТО, вранці у четвер, 18 серпня, перехопили російський військово-транспортний літак Іл-76, який прямував на південь.

Як повідомив у Facebook міністр оборони Угорщини Крістоф Шалай-Бобровницький.

«ВПС Угорщини вкотре показали свою готовність. Перший випадок із перехопленням у 2022 році трапився в рамках місії НАТО щодо контролю за повітрям Балтії. Угорські винищувачі Gripen були підняті рано-вранці через невпізнанний літак, а потім вони, згідно із міжнародними процедурами, успішно перехопили та ідентифікували російський літак Іл-76, котрий летів на південь над Балтійським морем. Після перехоплення Gripen повернулися на авіабазу у Шяуляї, Литва», – повідомив міністр.

Угорський чиновник також зазначив, що в місії щодо патрулювання повітряного простору над країнами Балтії беруть участь чотири винищувачі ВПС Угорщини Gripen та 80 угорських військовослужбовців.

Нагадаємо, у четвер, 18 серпня, росія перебазувала три надзвукові винищувачі МіГ-31 із ракетами «Кинжал» на аеродром Чкаловськ Калінінградської області нібито у рамках «стратегічного стримування».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО