Стало відомо, скільки грошей до бюджету приніс «податок на Google»

До державного бюджету надійшло 76 млн доларів від «податку на Google» – ПДВ, який з 2022 року мають сплачувати великі транснаціональні корпорації з електронних сервісів, які надаються в Україні.

Про це повідомив нардеп від «Слуги народу», голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Загалом податок заплатили 53 великі компанії. Серед тих, хто задекларував найбільші суми: play.google.com; apple.com; facebook.com та instagram.com.

«Завдяки імплементації сучасних європейських норм з оподаткування електронних сервісів армія отримала значне фінансування у війну. Із платників та споживачів послуг ніхто не збанкрутував, попри прогнози маргінальних «експертів» із соцмереж. Не постраждали й споживачі Onlyfans.com — найпершого сервісу, який сплатив в бюджет більш ніж 600 тис. доларів», – зазначив нардеп.

Нагадаємо, Верховна рада у червні минулого року ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо введення ПДВ на цифрові послуги для світових технологічних гігантів. Докладніше про закон – на інфографіці «Слово і діло».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО