САП оскаржила відмову заарештувати екснардепа Мартиненка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила відмову взяти під варту колишнього народного депутата України Миколу Мартиненка, якого підозрюють в одержанні неправомірної вигоди і легалізації коштів.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«8 серпня 2022 року прокурор САП подав до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду апеляційну скаргу на запобіжний захід, який було обрано народному депутату України ІІІ-VIII скликань – колишньому голові Комітету Верховної ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки», – інформує прокуратура.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд відмовився заарештувати Мартиненка і визначив йому майже 5 млн грн застави. Також на нього поклали низку обов'язків, зокрема, здати закордонні паспорти.

Нагадаємо, у кінці липня НАБУ та САП повідомили про нову підозру Миколі Мартиненку. Йому інкримінують одержання 311 тисяч євро неправомірної вигоди та відмивання коштів.

У ході досудового слідства встановлено, що у липні 2014 року Мартиненка отримав від керівництва чеської компанії «SKODA JS a.s.» неправомірну вигоду в сумі 311, 5 тисяч євро за сприяння інтересам вказаної чеської компанії та просування її інтересів в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО