В ОПУ розповіли, що саме вимагає росія від України та чому

Російські окупанти намагаються примусити Україну до переговорів, оскільки їхні ресурси для війни добігають кінця. Зараз росіяни знаходяться на піку своїх територіальних завоювань. У москві прекрасно розуміють, що далі російські війська покотяться назад – ЗСУ отримають західне озброєння і почнуть деокупацію територій.

Про це розповів радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в интервью 24 каналу.

«Це процес не настільки швидкий, як нам би хотілося. Ми повинні це розуміти. Ресурсу у російської армії ще достатньо. Це божевільна орда, тобто їх дуже багато. Вони не вважають, що людей треба берегти - і йдуть, і йдуть... Тому сьогодні вони хочуть ультимативно зафіксувати статус-кво. Домовитися з нами про часткове перемир'я і зафіксувати нову лінію розмежувань - Мінськ-3» - зазначив він.

Подоляк додав, що дії росії прекрасно прогнозуються. Шансу зібратися з силами, порушити черговий договір і знову почати війну їм ніхто не дасть, тому ніяких переговорів з росією поки що і бути не може.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав заяви росії про готовність до переговорів з Україною ультиматумами, а не дипломатією.

У МЗС зазначили, що керівництво країни-агресора націлене тільки на подальше ведення війни, тому всі заяви про «готовність до діалогу» є димовою завісою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО