Військовий експерт оцінив ймовірність застосування росією в Україні хімічної зброї

Станом на сьогодні загроза того, що російські загарбники ризикнуть застосувати в Україні хімічну зброю, залишається мінімальною. Але все може змінитися.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов в ефірі свого каналу в YouTube.

Він підкреслив, що зараз в росії вірять в те, що вони виграють цю війну. Тому приводів для таких радикальних кроків у кремлі не бачать. До того ж західні країни дуже жорстко відреагують на такі дії росіян.

«Я так розумію, що путін думає, що все йде за планом, і програвати він поки не збирається. Тому поки загроза застосування хімічної зброї мінімальна. Крім того, є ціла серія сигналів, які посилає Захід росії з приводу використання або спроб використання зброї масового знищення в цій війні. Тобто всі хочуть, щоб війна тривала тільки звичайною зброєю» - зазначив він.

Жданов особливо підкреслив небезпеку хімічної зброї саме для мирного населення. Самостійно захиститися від нього дуже складно, до того ж не всі українці знають, як це правильно робити.

«Щоб захиститися від хімічної зброї, потрібні спеціальні засоби, крім засобів індивідуального захисту. Протигази та фільтри врятують тільки від нервово-паралітичних хімічних або задушливої дії речовин. Якщо буде застосовано речовина шкірно-наривної дії, то тут потрібен загальновійськовий захисний комплект. Необхідні спеціальні засоби для дезактивації ось цих хімічних речовин, тому що деякі з них мають досить високу стійкість і можуть діяти протягом доби» - додав він.

Нагадаємо, екскомандуча НАТО вважає, що шанси на те, що президент росії володимир путін застосує ядерну зброю в ході війни в Україні, вкрай малі. Ризик використання хімзброї набагато вищий.

У МЗС Латвії вважають, що росія може застосувати зброю масового знищення — ядерну, хімічну або біологічну.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО