Зеленський закликав відповісти на російський газовий терор новими потужними санкціями

Дії росії, яка вдається до газового шантажу Європи і цінового терору проти неї, повинні бути покарані ще більш потужними санкціями проти путінського режиму.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 26 липня.

«Сьогоднішні повідомлення про чергове спровоковане зростання газових цін на європейській біржі вище 2 тисяч доларів за тисячу кубів - це вже достатній привід, щоб розширити санкції проти росії» - сказав президент.

Зеленський зазначив, що росія свідомо тероризує Європу, намагаючись чинити на неї тиск за допомогою газу. Москва хоче зробити зиму максимально жорсткою для Європи. Це терор, а на терор потрібно відповісти санкціями.

Нагадаємо, Газпром збирається знизити обсяги постачання газу до Європи приблизно вдвічі – до 20% від планової потужності «Північного потоку».

У Євросоюзі назвали рішення російського Газпрому про подальше скорочення постачання через «Північний потік-1» політично мотивованим кроком.

При цьому західні ЗМІ повідомляють, що швидше за все, росія продовжить шантажувати Європу газом, постачаючи паливо країнам Європейського Союзу в мінімальних обсягах, щоб змусити їх зняти з росії санкції. Саме таку мету переслідує Кремль.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО