Російських військових, які відмовилися воювати, утримують та катують в «ЛНР» – ЗМІ

Як мінімум 17 російських військових, які відмовилися брати участь у війні росії проти України, утримуються бойовиками російської терористичної організації «ЛНР» на території окупованого н/п Хрустальний (колишній Красний Луч) в Луганській області.

Про це повідомляє видання The Insider.

«У фактичному ув'язненні на примусових роботах і під обстрілом ЗСУ перебувають, щонайменше, 17 осіб — це лише ті, чиї імена вдалося з'ясувати. Старшому - 33 роки, більшості – 20-26 років. В цілому там може міститися 133 людини. Їх намагаються звільнити батьки, які приїхали в Луганську область, домагатися звільнення і пояснень — на яких підставах утримуються відмовники» - сказано в матеріалі видання.

Російське опозиційне видання Медуза повідомляє, що до відмовників застосовують психологічні та фізичні тортури. Цим займаються як члени терористичної організації «ЛНР», так і бойовики ПВК «Вагнера». При цьому в міноборони росії заперечують будь-які звинувачення в утриманні солдатів, які відмовилися воювати в Україні.

Нагадаємо, в тимчасово окупованій частині Запорізької області 30 російських військових дезертирували після обстрілу їх позицій Збройними силами України з РСЗВ.

1 липня стало відомо, що в Херсонській області російські військові намагаються втекти з місця бойових дій до Криму через Арабатську стрілку.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО