Дітей-студентів загиблих захисників переведуть на бюджет – МОН

Студенти – діти загиблих захисників та захисниць України – у негайному порядку будуть переведені на місця державного замовлення.

Про це повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, повідомляє пресслужба відомства.

«Уряд ухвалив розпорядження щодо компенсації витрат закладам вищої освіти за навчання здобувачів з ТОТ і територій активних бойових дій, які тимчасово втратити можливість продовжувати оплату. Наразі це майже 14 тисяч студентів, компенсація з резервного фонду буде здійснена», – сказав міністр.

Шкарлет також зазначив, що діти загиблих захисників та захисниць України у негайному порядку будуть переведені на місця державного замовлення, а студентів – внутрішньо переміщених осіб – переводитимуть на бюджет у разі наявності вільних місць.

«Для студентів із ТОТ і зон бойових дій, які вчилися на платній основі та втратили фінансову можливість продовжити навчання, будуть створені умови для безоплатного здобуття освіти», - додав він.

Нагадаємо, в МОН розповіли, що робити абітурієнтам, які залишилися в окупації або опинилися в росії. Також у міністерстві розповідали, у якому форматі розпочнеться новий навчальний рік.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО