Антикорупційний суд не скасував підозру нардепу Кузьміних

Вищий антикорупційний суд не став розглядати скаргу на повідомлення про підозру народному депутату Сергію Кузьміних, якому НАБУ і САП інкримінують зловживання впливом.

Таке рішення 14 липня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання прокурора САП Корзуна В.С. про закриття провадження за скаргою підозрюваного (Сергія Кузьміних – ред.) та повернення її матеріалів останньому задовольнити частково. Закрити провадження за скаргою підозрюваного (Сергія Кузьміних – ред.) про скасування повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри у кримінальному провадженні за № 42021000000002617 від 16 грудня 2021 року», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ і САП завершили розслідування справи нардепа Кузьміних. Після ознайомлення з матеріалами розслідування складуть обвинувальний акт і скерують його до суду.

Як відомо, ВАКС відпустив під 49600 грн застави з обов'язками: повідомляти про зміну місця проживання, утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП викрили на одержанні неправомірної вигоди нардепа від СН Кузьміних. За даними слідства, він отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО