Литва направить Україні бронетранспортери та боєприпаси

Найближчим часом Литва надасть Україні додаткову збройну підтримку – бронетранспортери М113 та М577, а також боєприпаси, необхідні для підготовки резерву.

Про це повідомило міністерство оборони Литви у середу, 20 липня.

За словами міністра оборони Арвідаса Анушаускаса, М113 стає важливою частиною збройних сил України, і вагомий внесок у це робить Литва.

«Наразі подано запит (Києва – ред.) на підготовку військових поліцейських, фахівців з розмінування. Литовська армія також сприятиме масштабному навчанню українського персоналу у Сполученому Королівстві, направляючи туди інструкторів», - сказав Анушаускас на дистанційному засіданні Групи НАТО з питань координації підтримки України.

У міністерстві нагадали, що Литва вже передала Україні системи ППО Stinger, протитанкові озброєння, бронежилети та каски, 120-міліметрові міномети, стрілецьку зброю, боєприпаси, тепловізори, безпілотники, антидрони, радари спостереження, бронетранспортери M113.

Загалом військова допомога Литви Україні становить близько 123 млн. євро.

Нагадаємо, в Україну прямують ще шість САУ Caesar, які пообіцяв Києву президент Франції Макрон.

У МЗС України повідомляли, що основна проблема з постачанням зброї – це графік. Україні треба отримувати озброєння оперативніше.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО