Під Харковом знешкодили ДРГ морської піхоти рф, командира взяли в полон

Розвідгрупа «Кедр» ГУР Міноборони провела спецоперацію в Дементьєвці Дергачівського району Харківської області, внаслідок якої було виявлено та знешкоджено ДРГ.

Про це повідомляється на сторінці ГУР МО у Facebook у понеділок, 18 липня.

«Внаслідок вогневого ураження 36 окупантів було знищено. Багато рашистів отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пізніше «Кедр» разом із підрозділами місцевої ТРО та Національної гвардії змусив ворога відійти з позицій, незважаючи на значну чисельну перевагу противника», - йдеться у повідомленні.

В результаті операції було здобуто численні трофеї та взято в полон пораненого командира взводу ворожої ДРГ. Ним виявився уродженець Запорізької області (1989 р.н.) Станіслав Трутнєв.

«Це військовослужбовець 140 загону спеціального призначення боротьби з підводними диверсійними силами та засобами Північного флоту ВМФ росії (в/ч 69068, Відяєво, Мурманської області). Три роки тому було відряджено угрупування збройних сил росії в Сирії», - повідомляє ГУР.

Полоненому надали медичну допомогу на полі бою, зараз він перебуває в одному з українських медичних закладів.

Нагадаємо, розвідка перехопила розмову, де окупанти зізнаються, що вже місяць не можуть піти у наступ у Харківській області.

У Генштабі розповіли про втрати армії росії за весь час війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО