Нардепа Ковальова заочно заарештували та оголосили у розшук

Суд заарештував народного депутата Олексія Ковальова без можливості внесення застави. Ковальова також оголошено у розшук.

Про це повідомляють Держбюро розслідувань та Офіс генерального прокурора.

«Також з метою забезпечення конфіскації майна слідчим суддею накладено арешт на корпоративні права підприємств, що належать народному депутату України, загальною вартістю майже 5 млн грн та кошти, розміщені на його банківських рахунках», – повідомили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці нагадали, що з 12 березня Ковальов перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області. Нардеп публічно висловлював підтримку дій та рішень представників окупаційної влади, пропагував вирішення росією економічних питань суб'єктів сільського господарства регіону.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). Ковальову загрожує до 15 років чи довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, Ковальов також увійшов до складу окупаційного уряду Херсонської області. Його призначили «заступником голови уряду з питань сільського господарства».

22 червня з'явилася інформація про те, що Ковальов загинув унаслідок вибуху автомобіля. Пізніше з'ясувалося, що він живий. На відео, опублікованому російськими ЗМІ, Ковальов звинуватив українські спецслужби у «диверсії» проти нього.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО