Американський генерал пояснив, чому Захід не може швидко наростити постачання зброї в Україну

Країни НАТО не готувалися до затяжної війни, тому їм важко швидко наростити потужності для постачання зброї в Україну.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив американський бригадний генерал у відставці, ветеран Іраку та Афганістану Марк Арнольд.

«Україна вже отримує одні з найкращих озброєнь із Заходу. Потрібно набагато більше. Але проблема в тому, що виробничі потужності західних країн, для виробництва нової зброї і вдосконалених боєприпасів, знаходяться на рівні мирного, а не воєнного часу. І до лютого цього року Захід не створював власних запасів звичайних озброєнь і боєприпасів, щоб витримати затяжну війну», – заявив Арнольд.

За його словами, є проблема у постачаннях високотехнологічного озброєння, яке потрібне Україні, і просто достатніх поставках низькотехнологічних озброєнь та транспортних засобів із Заходу.

«Адже Заходу дуже важко швидко збільшити свої можливості по ремонту резервної військової техніки для поставки в Україну, і виробляти більш досконалу зброю і боєприпаси. Це довгий і складний ланцюжок поставок. І швидко збільшити ці виробничі потужності не вийде», – сказав генерал.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що західної військової допомоги ще категорично недостатньо для досягнення паритету на фронті з російськими окупантами.

Водночас Курт Волкер вважає, що західне та американське озброєння, яке надходить до України, вже змінює баланс на фронті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО