5 років тюрми для Тамразова: суд зупинив оскарження через мобілізацію обвинуваченого

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок колишньому заступнику голови правління ПАТ «Укргазвидобування» Олексію Тамразову, якого засудили до 5 років позбавлення волі за спробу підкупу прокурора Генеральної прокуратури.

Таке рішення 5 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання задовольнити. Зупинити апеляційне провадження до звільнення обвинуваченого (Олексія Тамразова – ред.) з військової служби. Зобов'язати обвинуваченого та прокурора повідомити суд про закінчення обставин, що стали підставою для зупинення провадження. Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною й оскарженню в касаційному порядку не підлягає», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, Тамразова затримали 9 серпня за спробу дати хабара в особливо великому розмірі колишньому заступнику начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Генпрокуратури України Костянтину Кулику. За версією обвинувачення, він нібито передав 100 тисяч доларів за зняття арешту з близько 9 млн кубів природного газу, що проходили як доказ у кримінальній справі щодо злочинної організації президента-втікача Віктора Януковича та олігарха Сергія Курченка.

10 серпня суд у закритому режимі заарештував Тамразова на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО