Британія готова допомагати Україні з вивезенням зерна – Уоллес

Велика Британія готова допомагати Україні з вивезенням зерна, якщо буде узгоджений морський коридор. Британські військові розвідувальні літаки готові патрулювати маршрути, по яких будуть пересуватися судна з зерном.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, повідомляє британський телеканал Sky News.

Воллес зазначив, що британські розвідувальні літаки Rivet Joint або P8 Poseidon можуть патрулювати певні райони Чорного моря в разі, якщо сторони конфлікту узгодять вивезення українського зерна морським шляхом. Головна роль Британії полягатиме в спостереженні за безпекою українських судів і розвідці.

При цьому відправка британських кораблів в Чорне море виключається, оскільки це означає, що довелося б змусити Туреччину відкрити Босфор і Дарданелли для військових кораблів.

Нагадаємо, США категорично проти того, щоб росія оглядала українські судна із зерном після того, як запрацює «зерновий коридор» і продовольство почне доставлятися з розблокованих українських портів в пункти призначення. США не бачать у вимозі щодо огляду жодної логіки.

Європейський Союз офіційно заявив, що тільки росія несе повну відповідальність за створення глобальної продовольчої кризи. Російські політики застосовують голод, як зброю, провокуючи нестабільність у світі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО