«У моменті 1937 року»: глава Генштабу Британії порівняв обстановку в Європі із ситуацією перед Другою світовою війною

Велика Британія та її союзники переживають свій «момент 1937 року» після вторгнення росії в Україну і мають зробити все можливе, щоб запобігти новій світовій війні.

Про це начальник Генерального штабу Британії сер Патрік Сандерс має намір заявити на щорічній армійській конференції у Лондоні, повідомляє Sky News.

За словами Сандерса, володимир путін і його експансіоністські амбіції становлять найбільшу загрозу суверенітету, демократії та свободі.

Очікується, що Сандес скаже, що його єдина мета — «мобілізувати армію, щоб допомогти запобігти поширенню війни в Європі, будучи готовим боротися і перемагати разом із нашими союзниками та партнерами НАТО».

«Це наш момент 1937 року», – скаже глава Генштабу, маючи на увазі критичний період, що передував Другій світовій війні.

«Ми не знаходимося в стані війни, але маємо діяти швидко, щоб не виявитися втягнутими в неї через нездатність стримати територіальну експансію… Я зроблю все, що в моїх силах, щоб британська армія зіграла свою роль у запобіганні війні», – йдеться у промові Сандерса.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс говорила, що країни Європи не зможуть почуватися в безпеці, якщо росія виграє війну в Україні.

Водночас, начальник штабу британського оборонного відомства Тоні Радакін вважає, що росія вже стратегічно програла війну в Україні і тепер є більш ослабленою.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО