Прокуратура повідомила про підозру військовому рф у катуванні цивільного на Чернігівщині

Чернігівська окружна прокуратура заочно повідомила про підозру військовослужбовцю збройних сил російської федерації, який катував цивільного на тимчасово окупованій території села Терехівка Чернігівської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

«Катував пораненного цивільного на Чернігівщині - російському військовому повідомлено про підозру. Прокурори Чернігівської окружної прокуратури встановили і заочно повідомили про підозру одному з військовослужбовців збройних сил рф у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», – інформує відомство.

За даними слідства, солдат військової частини №14330 армії рф під час окупації села Терехівка у період з 13 по 17 березня утримував пораненого цивільного у неопалюваному холодному приміщенні магазину. Підозрюваний тримав потерпілого зв'язаним з вдягнутим на голові мішком. Не давав йому їжі, води та можливості справляти свої природні потреби.

Також він його катував, наступаючи чоловікові на суглоби ніг, стріляв в безпосередній близькості до голови, що спричиняло потерпілому фізичний біль та моральні страждання.

Нагадаємо, прокуратура повідомила про підозру двом військовим РФ, які знущалися з місцевих і намагалися зґвалтувати 16-річну. Раніше правоохоронці ідентифікували ще одного російського військового-ґвалтівника, йому повідомили про підозру.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО