Окупанти знову хочуть наступати на Харків та знищити Слов'янськ – Зеленський

Командування росії продовжує робити спроби захоплення східних областей України - так, ворог має намір знову наступати на Харків, а також повністю знищити Слов'янськ.

Про це йдеться у заяві глави держави Володимира Зеленського під час відкриття Форуму глобальної політики Інституту міжнародних політичних досліджень.

«Зараз армія росії намагається зібрати сили, аби знову атакувати Харків. Ми його деокупували цей регіон. А вони хочуть знову і ми це бачимо. Хочуть захопити та повністю зруйнувати Слов'янськ», - заявив президент.

Наразі військові роблять усе можливе для захисту мирного населення країни. Але Україні необхідна сучасна зброя для того, аби повністю зупинити окупантів.

«От чому я витрачаю стільки емоцій, стільки часу та зусиль, щоб переконати всіх наших партнерів передати нам потужну зброю. Це питання життів», - наголосив Зеленський.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, росіяни здійснили низку артобстрілів за населеними пунктами Донецької та Луганської областей. Під вибухи на територію під Бахмутом намагалися проникнути ворожі ДРГ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО