Джерело рангом вище за Лаврова: Грозєв розповів, хто попередив Захід про прийдешню війну в Україні

США були прекрасно обізнані про плани президента росії володимира путіна напасти на Україну - тоді як навіть 90% людей з оточення путіна і з силових структур росії не знали про це нічого. Вашингтон був попереджений про швидкий напад.

Про це розповів глава міжнародної розслідувальної групи Bellingcat Христо Грозєв в ефірі «Продолжение следует».

«Як цього можна досягти? Тільки маючи крота (глибоко законспірований агент розвідки - ред.) на найвищому рівні... Або якесь супертехнологічне рішення, про яке ніхто ще не знає» - сказав він.

Грозєв упевнений, що якби російські силовики знали про рішення путіна напасти на Україну, вони прийняли б певні заходи в ту, чи іншу сторону. Але вони не знали, зате знав Захід, завдяки джерелу. Причому це джерело було дуже високого рангу.

«Це має бути людина вище ланцюжка Лаврова. Я абсолютно переконаний, що Лавров не знав, що війна почнеться. А ось в цій військовій тусовці про це знали приблизно 20 осіб. Ось хтось із 20 осіб мав би» - припустив він.

Грозєв припускає, що цим кротом міг би бути «кухар Путіна» і господар ПВК «Вагнер» Євген Пригожин, або хтось з пригожинського оточення, оскільки ПВК брала участь у плануванні нападу на Україну, а коли кампанія провалилася - до Пригожина різко втратили довіру.

Нагадаємо, напередодні ста днів з початку російського вторгнення в Україну в Кремлі «попросили» державні ЗМІ не акцентувати увагу на тривалості війни проти України. Роблять це, щоб росіяни менше думали про те, чому їх армія не змогла домогтися значних успіхів.

В Офісі президента України раніше говорили, що війна завершиться до осені 2022 року, і то не факт. Саме тому президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження воєнного стану на 90 днів - практично до кінця літа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО