Окупанти контролюють більшу частину Сєверодонецька, але не очікували такого опору – британська розвідка

Російські війська зараз контролюють більшу частину Сєвєродонецька. Але малоймовірно, що рф очікувала такого сильного опору або такого повільного конфлікту на виснаження.

Про це йдеться у розвідувальному звіті Міністерства оборони Великої Британії.

«Після більш ніж місяця запеклих боїв російські війська тепер контролюють більшу частину Сєвєродонецька. Російська тактика ведення бойових дій у містах, заснована на інтенсивному використанні артилерії, завдала значної шкоди всьому місту», – йдеться у звіті.

У розвідці підтвердили, що на заводі «Азот» ховаються підрозділи ЗСУ разом із кількома сотнями мирних жителів, а також припустили, що російські сили закріплюватимуться на «Азоті», а українські військові зможуть вижити під землею.

«Це, ймовірно, тимчасово завадить росії перекинути підрозділи для місій в інших місцях. Вкрай малоймовірно, що росія очікувала такого сильного опору або такого повільного конфлікту на виснаження під час початкового планування вторгнення», – зазначили у розвідці.

Нагадаємо, голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай повідомив, що через руйнування всіх мостів до Сєверодонецька евакуація населення та підвезення гуманітарних вантажів зараз неможливі.

Як заявив президент Володимир Зеленський, доля України та Донбасу вирішується у битві за Сєверодонецьк.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО