ППО України знищила ювілейну 500-ту повітряну ціль російських окупантів

Зенітні ракетні війська України 10 червня збили ювілейну, п'ятисоту ціль, що належить російським окупантам. Збитий був безпілотний літальний апарат «Орлан-10» російських військ.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі Українській правді.

«Ювілейною ціллю виявився черговий БПЛА російських загарбників «Орлан-10». Розраховували на дещо більше, втім, літаки рашистів нині не часті гості в підконтрольному Збройним силам України повітряному просторі» - пожартував він.

Спікер додав, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ЗРВ ЗСУ отримали у якості трофеїв практично всі можливі цілі російських окупантів - літаки, вертольоти, крилаті ракети, БПЛА, ракети оперативно-тактичних комплексів. Крім «ювілейного», ЗРВ ЗСУ та ППО Сухопутних військ сумарно збили 10 червня ще чотири безпілотники.

Нагадаємо, що в переговорах із західними партнерами про системах протиповітряної оборони для України є прогрес. Є надія, що Україна отримає потужні ППО найближчим часом.

Нагадаємо, протиповітряна оборона України за вечір 3 червня знищила відразу чотири крилаті ракети окупантів, які запустили російські кораблі з Чорного моря.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО