Окупанти досягли незначних успіхів на північ від Слов'янська – ISW

Російські окупанти домоглися незначних успіхів на північ від Слов'янська. Проте бойовики натраплять на труднощі при штурмі міста через тактичні проблеми при форсуванні Сіверського Дінця.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські окупанти наступали на Слов'янськ з південного сходу від Ізюма.

«Вони, ймовірно, намагаються використати свій контроль над районом навколо Святогірська, щоб просунутися в бік Слов'янська», – зазначають в ISW.

Спробам окупантів просунутися до Слов'янська може заважає Сіверський Донець, який їм доведеться перетнути на північ, в районі Святогірська-Тетянівки, і на схід від Слов'янська, в районі Райгородка, щоб просунутися до міста.

Крім того, російські війська продовжували наземні, повітряні та артилерійські атаки на схід від Бахмута і 9 червня домоглися поступових успіхів. Зокрема, вони досягли часткового успіху в Камишевасі і Ротах, проте продовжували безуспішні атаки на Нагірне і Миколаївку. Також війська рф, ймовірно, ведуть обмежені бої вздовж окупованих кордонів на півночі Харківської області.

«Російські війська продовжують зосередитися на зміцненні оборонних рубежів уздовж південної осі та посилюють наземні атаки на північному сході Запорізької області за підтримки ротації військ та техніки», – додають у повідомленні.

Раніше повідомляли, що президент володимир путін заявив, що роль сучасної росії полягає в тому, щоб «повертати і зміцнювати» суверенітет і території.

Натомість радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначив, що усі спроби країни-агресора анексувати окуповані території України повинні мати серйозні наслідки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО