Росіяни мінують Херсонщину боєприпасами 50-х років минулого століття – розвідка

Російські окупанти мінують Херсонську область старими боєприпасами, які зберігалися на складах та призначалися для утилізації.

Про це повідомляє ГУР Міноборони у четвер, 9 червня.

«Нещодавно на окуповану Херсонську область прибула колона російських військових вантажівок із радянськими мінами, виготовленими у 50-х роках минулого століття. Боєприпаси зберігалися на складах у ростовській області та були підготовлені для знищення. Привласнивши кошти на утилізацію, російське командування передало в передові підрозділи загарбників для мінування оборонних позицій», – йдеться у повідомленні.

Так, намагаючись зупинити ЗСУ, російські війська терміново будують додаткові лінії оборони, мінують територію та створюють інженерні загородження.

При спробі встановлення мінних загорож на старих боєприпасах вже підірвалося кілька саперів-окупантів з батальйонно-тактичної групи 7 військової бази 49 загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 09332) російських окупаційних військ, додали в ГУР.

«З військовою поліцією та офіцерами ФСБ, які працювали на місцях вибухів, командування БТГ домовилося, що це буде класифіковано як нещасний випадок. Сім'ї саперів за загибель родичів-окупантів виплат не отримають», - довідалися у розвідці.

Нагадаємо, троє мешканців курортного селища Лазурного на Херсонщині на смерть підірвалися на російській міні.

На Київщині люди підірвалися на міні у лісі – вони вижили, але отримали контузію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО