Ворог просунувся в сторону Камишевахи, але безрезультатно штурмував Сєверодонецьк – Генштаб

Росіяни мають частковий успіх у напрямку населених пунктів Камишеваха та Роти. Ворог намагався вести штурм Сєвєродонецька, але безрезультатно.

Про це повідомляє у Facebook пресслужба Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ЗС Білорусі продовжують виконувати завдання щодо прикриття ділянки кордону у Брестській та Гомельській областях. Населенню заборонили відвідувати ліси для недопущення викриття позицій.

У Білорусі також активізували процес формування «народного ополчення» - проводять збори з городянами, під час яких пояснюють нібито необхідність створення підрозділів.

На Сіверському напрямку окупанти обстрілюють прикордонні райони та проводять повітряну розвідку щодо використання БПЛА.

На Харківському напрямку російські військові відкривають вогонь із метою недопущення просування наших бійців.

На Слов'янському напрямі ворог закріпився на досягнутих рубежах та зосереджує зусилля на поповненні запасів, а також перегрупуванні підрозділів.

«У районі населеного пункту Долина артилерійські підрозділи Сил оборони завдали вогневої поразки зі скупчення особового складу та військової техніки ворога. Втрати супротивника уточнюються», - додає пресслужба.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти намагалися вести штурмові дії у Сєвєродонецьку, проте не досягли успіху.

«На північно-західній околиці населеного пункту Тошківка українські воїни успішно відбили ворожий штурм», - пише Генштаб.

На Бахмутському напрямку ворожі війська завдали ракетного удару в районі міста Краматорськ. Також проводили розвідку у районі Нагірного з метою виявлення слабких місць в обороні наших бійців, проте наші захисники дали ворогові відсіч.

Водночас окупанти вели розвідку в районах Краматорська та Покровська.

На Лиманському напрямку противник не здійснював активних наступальних дій.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках: обстановка без змін.

На Південнобузькому напрямку російські окупанти під прикриттям вогню артилерії продовжують обладнати позиції та встановлювати мінно-вибухові загородження.

В акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі росії продовжують ізолювати та блокувати цивільне судноплавство у північно-західній частині Чорного моря.

Раніше у розвідці повідомили, що у Мелітополі не вистачає місць у морзі для зберігання трупів російських військових.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО