Кожен повинен лобіювати постачання зброї Україні, це наближає перемогу – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 31 травня, 97-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів про конкретику щодо шостого пакета санкцій проти росії, а також закликав усіма силами прискорювати постачання необхідного озброєння Україні - це має наблизити перемогу над рашистами.

Основне зі звернення президента:

  • Щодо шостого пакета санкцій проти росії нарешті є конкретика. Євросоюз погодив санкції, і хоча їх затвердження і набуття чинності займе час, вже зрозумілі ключові елементи пакета і його напрямок. ЄС схвалив заборону російської нафти та значне обмеження її імпорту.
  • Фактично, це мінус десятки мільярдів євро для росії, які путінський режим не зможе направити на озброєння для своєї армії. Стратегічно - це поштовх до переходу Європи на відновлювану енергію, при цьому Росія залишається на узбіччі світової економіки.
  • Україна приступить до підготовки сьомого пакета санкцій відразу ж, як запрацює шостий. Агресору не можна давати розслабитися.
  • Україна ніколи не робитиме, як росія, яка кидає людей в пекло боїв лише тому, що в Москві побажали щось захопити за кілька днів або до зазначеної дати. Тому не варто вказувати ЗСУ, що і як їм робити. Ситуацію на фронті треба оцінювати комплексно.
  • Ситуація на Донецькому напрямку дуже складна. Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Курахове зараз в епіцентрі протистояння. У Сєвєродонецьку є хімічні виробництва, і росіяни бомблять їх спеціально - це безумство, але чого ще очікувати від рашистів.
  • На Херсонському напрямку є певні успіхи, як і просування в Харківській області. Збройні Сили України стримують тиск окупантів у Запорізькій області, ключовий напрямок - Гуляйполе та Оріхів.
  • Кожен і кожна на всіх рівнях повинні бути зараз лобістами постачання українській державі сучасної важкої зброї, сучасної артилерії. Всіх тих систем, які дійсно можуть прискорити перемогу України. Цей наратив повинен просуватися і звучати скрізь.
  • 215 учасників бойових дій відзначені державними нагородами, 17 з них - посмертно.

Нагадаємо, Європейська комісія ініціює впровадження спеціальних мит на російську нафту, які значно підвищать її ціну, якщо країни-члени Європейського союзу не досягнуть домовленості щодо термінів припинення постачання нафти з рф через трубопроводи. Ці постачання не потрапили під нафтове ембарго ЄС.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО