Нацполіція повідомила про підсумки роботи за 13 тижнів війни проти росії

Національна поліція України за 13 тижнів повномасштабної війни росії проти України опрацювала кілька мільйонів звернень громадян і почала десятки тисяч кримінальних проваджень.

Про це розповів глава НПУ 26 травня, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Так, з 24 лютого по 26 травня підрозділи Нацполіції отримали та обробили понад 2,1 млн звернень від громадян. Поліцейськими розпочато 14 тисяч кримінальних проваджень за фактом вчинення злочинів з боку російських солдатів та їхніх поплічників, а також понад 550 кримінальних проваджень за колабораціонізм. Також зареєстрували 53 тисячі кримінальних правопорушень.

90 осіб отримали повідомлення про підозру у співпраці з рашистськими окупантами. Також поліція затримала за підозрою в диверсійній діяльності 779 осіб.

Зафіксовано також майже 11 тисяч злочинів щодо майна, понад 10 тисяч з яких - крадіжки. У цих провадженнях встановлено понад 2300 підозрюваних.

На інформаційному фронті поліція заблокувала 2800 інформаційних каналів рашистів, загальна аудиторія яких склала 23 млн передплатників.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення росії 24 лютого і по 24 травня включно в Україні офіційно зареєстровано близько 20 тисяч військових злочинів, скоєних російськими військами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО