На кремль подіє лише повна заборона на енергоносії – Єрмак

На кремль подіє лише повна заборона на російські енергоносії. Сьогодні ситуація дає унікальний шанс зруйнувати енергетичну диктатуру москви.

Про це в telegtam написав керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«На кремль подіють лише повна заборона та ембарго на російські енергоносії. Адже вони є водночас і ключовим джерелом живлення імперських амбіцій росії, і геополітичною зброєю», – йдеться в повідомленні.

Єрмак наголошує, що сьогодні ситуація дає унікальний шанс в короткі терміни зруйнувати енергетичну диктатуру москви.

«Перебудова моделі енергоспоживання Європи сьогодні – це самозахист та інвестиції у її розвиток. Зокрема, і зеленої енергетики. Енергетична свобода та енергетична демократія – ключ до майбутнього», – додає керівник Офісу президента.

За його словами, також необхідні повні блокуючі санкції проти всіх російських банків, починаючи з найбільших. Він зазначив, що розрахунки за газ в рублях категорично неприйнятні, а санкції мають передбачати відключення від платіжних систем, заморожування активів та їх подальшу конфіскацію.

Нагадаємо, в Угорщині запропонували Європейському союзу ввести ембарго на морські поставки російської нафти. При цьому, пропонуючи їх замінити постачаннями наземними шляхами.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО