СБУ затримала брата екснардепа Царьова – він намагався організувати диверсії на Дніпропетровщині

Служба безпеки України затримала брата колишнього народного депутата-зрадника Олега Царьова. За даними правоохоронців, затриманий намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

«Він був упевнений у швидкій перемозі рф: чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови облдержадміністрації. Коли прихід росіян провалився, він отримав завдання дестабілізувати ситуацію у регіоні через серію вибухів на об’єктах інфраструктури. СБУ встановила контроль за ним ще на первинному етапі та запобігла цим планам», – повідомили правоохоронці.

Під час обшуків у брата Царьова знайшли у спеціально обладнаному схроні зброю та боєприпаси, тротилові шашки, банківські картки та паспорти громадянина росії. За даними слідства, чоловік проживав у Дніпрі з часів Революції Гідності.

Затриманому оголошено про підозру за ст. 113 (диверсія) ККУ. Планується обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, у травні Шевченківський районний суд Києва заочно засудив Олега Царьова до 12 років ув'язнення. Ексдепутата визнали винним у публічних закликах до сепаратизму, закликах до насильницької зміни та повалення конституційного ладу з використанням ЗМІ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО