Робимо все, щоб зберігати максимальну увагу світу до України та наших потреб – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 15 травня, 81-го дня війни проти російських окупантів. Він розповів, що нафтове ембарго проти росії введуть, попри відчайдушний опір Москви, а також нагадав, що попереду дуже багато роботи.

Основне зі звернення президента:

  • Ключове, над чим працює Україна, це зброя і фінансова підтримка, щоб успішно довести війну до кінця.
  • Як би росія не чинила опір, нафтове ембарго проти неї все одно введуть. І санкції проти Росії повинні вводитися щотижня. Щоб рашисти на власній шкурі відчули всю ціну війни.
  • У рамках підтримки інтересу до України у світі 16 травня пройде зустріч президента зі студентами 65 американських навчальних закладів. Така ж зустріч планується зі студентами українських навчальних закладів.
  • На 23 травня заплановано звернення до учасників форуму в Давосі. Цього року конференція буде особливо важливою для України, на ній буде обговорюватися її післявоєнне відновлення.
  • Ведуться переговори щодо евакуації українських військових з Маріуполя. Переговори йдуть дуже складно.
  • Україна очікує прийняття Сполученими Штатами Америки важливих рішень - нового суттєвого пакету підтримки та детального опрацювання відновленої програми ленд-лізу.
  • Окупанти досі не хочуть визнавати, що знаходяться в глухому куті та що їх так звана спецоперація вже збанкрутувала. Які б спроби встановити свою владу вони не зображували, потрібно пам'ятати, що на українських територіях рашисти знаходяться тимчасово і будуть вибиті звідти якомога швидше.

Нагадаємо, в Офісі президента вважають, що Україна не зможе завершити війну проти росії в цьому місяці, але зможе вже у 2022 році. За умови, що західні партнери введуть нафтове ембарго і поставлять танки, літаки та артилерію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО