Російські окупанти вкрали півмільйона тонн зерна з окупованих територій

Російські окупанти продовжують скоювати крадіжки на території окупованих районів України. Так, рашисти вкрали понад 400 тисяч тонн зерна - третину всіх зернових запасів на окупованій території.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телеканалу Еспресо.

«На тимчасово окупованих територіях було залишено близько 1,3 мільйона тонн зернових. Які, перш за все, потрібні для забезпечення щоденної продовольчої безпеки, тобто харчування українців, які там живуть, і виконання необхідних весняних польових робіт з точки зору посіву ярих культур, жодних стратегічних запасів там не було. У нас є вже підтвердження з кожного регіону - Запорізької області, Херсонської області, Донецької, Луганської - з кожної близько 100 тисяч вивезено» - сказав він.

Заступник міністра додав, що якщо окупанти будуть продовжувати красти та знищувати українське зерно, в тому числі те, яке залишено у якості запасів до нового врожаю, то може з'явитися загроза голоду в регіонах.

Нагадаємо, 3 травня окупаційні війська російської федерації завдали авіаційного удару по зерновому елеватору в Рубіжному, Луганської області. Комплекс повністю знищений.

До цього російські окупанти вранці 2 травня кілька разів обстріляли ракетами Синельниківський район Дніпропетровської області. Був знищений зерновий склад і пошкоджений свинокомплекс.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО